Logo Schwob.nl - de mooiste vergeten klassiekers

Marcel Schwob
sticker De mooiste vergeten klassiekers
 - De schaamteloze passie van Mademoiselle S.

ISBN: 978904453513 | Oorspronkelijke titel: La passion de Mademoiselle S. | Vertaling: Tatjana Daan | Prijs: 19,95 | NUR: 322/455 | Bindwijze: Gebonden | 288 pagina’s

De schaamteloze passie van Mademoiselle S. (De Geus)

Boek

In een appartement in Parijs werden zij bij toeval aangetroffen, verstopt in een leren buidel: de liefdesbrieven uit de jaren twintig van de mysterieuze, welgestelde Simone. Ze schrijft over haar passie voor haar minnaar, de jongere getrouwde Charles. Hij laat haar kennismaken met een wereld van fysiek genot waarin ze zichzelf langzaam verliest. Steeds meer raakt ze in de greep van haar obsessie voor Charles – maar hoe meer zij dat laat blijken, hoe meer hij haar afwijst. Met ieder doorbroken taboe zullen ze zich verder aan elkaar overgeven – tot aan hun laatste noodlottige ontmoeting.

De schaamteloze passie van Mademoiselle S. gaat over tomeloze lust, intimiteit en verlatingsangst. In een stijl die afwisselend elegant, ontroerend en rauw is, tonen deze brieven hoe een vrouw zich ontworstelt aan het keurslijf van de jaren twintig om haar ware zelf te omarmen.

Biografie

Wanneer ambassadeur Jean-Yves Berhault een vriend helpt bij het leegruimen van zijn Parijse appartement ontdekt hij in een verstopte leren buidel de brieven van Simone. Wie de mysterieuze Mademoiselle S. is zullen we waarschijnlijk nooit weten.

Vertaler

Tatjana Daan (1966) studeerde Nederlands. Tijdens en na haar studie organiseerde zij literaire programma’s bij Stichting Perdu. Van 1991 tot 1996 was zij de directeur van de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam en van 1996 tot 2003 die van de Stichting Poetry International.

Fragment

Brief 1

Zaterdag, 11 uur 30

Vergeef me, lieveling, als dit briefje te kort is … Het is dat ik geen tijd heb, want je weet dat ik je anders een hele hoop te zeggen zou hebben!

Vandaag krijg je van mij niet meer dan wat tederheid, een kus op je beminde lippen en op je mooie bruine ogen, maar in gedachten zal ik toch bij je zijn. En jij, mijn lief, zul je aan mij denken? Ik hoop van wel en ook hoop ik heel erg een briefje van je te krijgen met de post van maandag.

Lieveling, als dat mogelijk is zou ik je komende week graag een avond willen zien, want ik verlang zo naar je liefkozingen dat het me te lang zou duren om tot zaterdag te wachten.

Ik wil de hartstochtelijke ogenblikken van onze laatste ontmoeting opnieuw beleven … De herinnering aan die liefkozingen is vreemd bedwelmend en ik wil in jouw armen de sensaties terugvinden die je me weet te geven. Allerliefste, ik wil dat je van me houdt met al het vuur van je begeerte, ik wil dat je me hevig laat genieten van je perverse liefdesspel. Mijn dierbare lieveling, zeg me dat je die liefkozingen net als ik opnieuw wilt beleven, zeg me nog eens dat je in mijn armen gelukkig bent, heel gelukkig, en dat je van me houdt …

Gedraag je, mijn aanbeden minnaar, de komende twee dagen. Bewaar je perverse liefkozingen voor mij, voor mij alleen, ik wil je altijd zo beminnen, altijd.

Tot ziens, godje van me. Ik aanbid je. Tot maandagavond, hoop ik!

Geef me heel je zo verrukkelijke lichaam, ik wil het in mijn armen sluiten, heel, heel stevig, om me met de bedwelmende geur ervan te doordringen. Ik druk mijn lippen op de jouwe in een intense kus waar ik heel mijn hart in leg, dat van jou vervuld is, alleen van jou.

Al mijn tederheid, mijn geliefde. Ik hou van je.

Simone

Brief 2

Mijn dierbare lief,

Wat was het fijn gisteravond … Al die ogenblikken die ik lijf aan lijf met je doorbracht hadden me uitgeput en je brief via de buizenpost bracht me helemaal in een roes. Je hartstochtelijke woorden wonden me heerlijk op en in mijn grote bed, in het donker van mijn slaapkamer, gedroeg ik me niet erg netjes. Ik had mijn hele lichaam geparfumeerd voor ik onder de koele lakens kroop, alsof jij bij me zou komen liggen.

Met mijn hoofd op het kussen roep ik het dierbare beeld op van mijn lieve godje. Mijn hand streelt traag mijn hele lichaam, dat geleidelijk begint te trillen. Hij daalt af van mijn borsten naar mijn dijen, dwaalt even door het warme vachtje en glijdt verder omlaag. Bij die streling word ik door een grenzeloze, diepe wellust overmeesterd. Ik sidder nu van genot want ik denk uit alle macht aan je. Mijn orgasme is zo hevig dat ik me moet inhouden om niet te schreeuwen. Charles, Charles mijn liefste, ja ik geef je morgen het opwindende schouwspel waarnaar je verlangt. Terwijl ik hartstochtelijk klaarkom zul je me nemen om me geen tijd te gunnen bij te komen, zodat een tweede orgasme, nog heviger dan het eerste, me meevoert in het genot.

Morgen, mijn dierbare lief, kunnen we al onze wilde driften uitleven.

Ik moet alweer stoppen. Ik heb geen tijd om je alles te zeggen wat ik zou willen.

Tot straks, mijn lief. Ik hou van je.

Simone