Logo Schwob.nl - de mooiste vergeten klassiekers

Marcel Schwob
sticker De mooiste vergeten klassiekers
Donald Barthelme - Sneeuwwitje

2014 | Atlas Contact | € 18,99 | gebonden, 160 blz. | vertaald door Micha Hamel en Janneke van der Meulen

Donald Barthelme

Sneeuwwitje (Atlas Contact)

Boek

Sneeuwwitje woont in de grote stad met Bill, Kevin, Edward, Hubert, Henry, Clem en Dan. Ze slijten hun dagen met het maken van babyvoeding en het wassen van de gebouwen - en af en toe een wip onder de douche. Sneeuwwitje wacht op haar prins, Paul, een kunstenaar van wie niemand echt onder de indruk is. Dan heb je ook nog stiefmoeder Jane en haar minnaar Hogo, die een oogje op Sneeuwwitje lijkt te hebben - wat Jane natuurlijk niet kan verkroppen. En ondertussen praat iedereen langs elkaar heen. Donald Barthelme legt de absurde onderlaag van onze omgangsvormen zonder genade bloot en laat zien dat het leven allerminst een sprookje is.

Biografie

Donald Barthelme

De Amerikaanse schrijver Donald Barthelme (1931-1989) debuteerde in 1967 met de roman Snow White. Hij schreef nog een drietal romans in dezelfde fragmentarische stijl. Barthelme staat bekend als schrijver van korte verhalen, waarvan de meeste zijn gebundeld in de bloemlezingen Sixty Stories (1981) en Forty Stories (1987).

Reacties

Een krankjorum liefdesverhaal. Er wordt gezeurd, gekonkeld en ruzie gemaakt, en áls men praat, is het maar zeer de vraag of men elkaar ook begrijpt. In korte, komische hoofdstukken wordt de mens ontmaskerd en worden veel van zijn verrichtingen als potsierlijk te kijk gezet. - Micha Hamel

Een vermakelijk verbouwde sprookjesroman van het absurde. - Time