Logo Schwob.nl - de mooiste vergeten klassiekers

Marcel Schwob
sticker De mooiste vergeten klassiekers
Janet Lewis - Het proces van Sören Qvist

2021 | Cossee | € 24,99 | Gebonden, 304 blz. | Vertaald door Paul van der Lecq

Janet Lewis

Het proces van Sören Qvist (Cossee)

Boek

De geliefde dorpspredikant Sören Qvist moet voor de rechter verschijnen. Hij zou in een opwelling van woede zijn met iedereen ruziënde knecht Niels om het leven hebben gebracht. Niemand in het dorp acht deze man Gods tot een dergelijk misdrijf in staat, al spreekt alle bewijs tegen hem. Wat brengt een mens ertoe om zijn morele integriteit en zijn geloof te verkiezen boven zijn eigen leven?

Biografie

Janet Lewis

Janet Lewis (1899 - 1998) was een Amerikaanse schrijver en dichter. Gedurende meer dan zestig jaar werkte ze in Californië aan een indrukwekkend oeuvre, bestaande uit poëzie- en verhalenbundels, romans, libretti en kinderboeken. Een serie van drie novelles over waargebeurde, beruchte rechtszaken wordt gezien als haar meesterwerk. De vrouw van Martin Guerre (1941) is de eerste in die reeks.

Vertaler

Paul van der Lecq is sinds begin jaren negentig actief als freelance redacteur en vertaler. Hij vertaalde literair werk van onder andere Julia Blackburn, Teju Cole, Geoff Dyer, Min Jin Lee, William Maxwell, Edith Pearlman, Zadie Smith, Graham Swift en Donna Tartt.