Logo Schwob.nl - de mooiste vergeten klassiekers

Marcel Schwob
sticker De mooiste vergeten klassiekers
R.C. Sherriff - Twee weken weg

2021 | Atlas Contact | € 22,99 | Paperback met flappen, 352 blz. | Vertaald door Inge Kok

R.C. Sherriff

Twee weken weg (Atlas Contact)

Boek

Al twintig jaar reist het gezin Stevens begin september vanuit hun Londense voorstad naar dezelfde vakantiebestemming: Bognor Regis, een badplaats ten zuidwesten van Londen. De dagen versmelten, de gedachte aan het einde van de vakantie wordt resoluut verdrongen. De kinderen knopen kortstondige vriendschappen aan, de oudste dochter beleeft haar eerste zomerliefde. Ondertussen probeert de vader zich op te laden voor de sleur die hem de komende vijftig weken wacht, en doet de moeder braaf alsof ook zij geniet van hun jaarlijkse uitspatting.

Biografie

R.C. Sherrif

R.C. Sherriff (1896-1975) diende tijdens de Eerste Wereldoorlog in het Engelse leger en verwerkte zijn ervaringen in het toneelstuk Journey’s End (1928). Naast toneelstukken schreef hij een aantal romans en filmscenario’s, die destijds werden genomineerd voor onder andere de Academy Awards en een BAFTA.

Vertaler

Inge Kok vertaalde een grote hoeveelheid boeken vanuit het Engels, van o.a. Kate Atkinson, C.E. Morgan, Bill Bryson, Jenny Diski, Patricia Highsmith, V.S. Naipaul, Patrick O'Brian en Gail Tsukiyama, alsook de gehele Cazalets-serie van Elizabeth Jane Howard.

Reacties


'Het is áf, deze Twee weken weg, een perfecte tranche de vie uit een tijd zonder keuzestress. Het fatsoen van deze mensen, de weemoed van hun kleine levens - dat is tegelijkertijd rijk én armzalig, het is vakantielectuur met een kloppend hart.' - Alexandra De Vos, De Standaard der Letteren 

'Een meesterlijk staaltje nostalgisch strandstoelrealisme.' - Dirk-Jan Arensman, Het Parool

'Dat Sherriff zich heeft laten inspireren door zijn eigen kinderjaren, wil niet zeggen dat Twee weken weg alleen maar sentimenteel en nostalgisch aanvoelt. Het is een goed doordacht boek met ruimte voor ironie en een sociologische blik.' - André Keikes, Tzum 

'Een nostalgisch boek met mooie verhalen en foto's dat bij iedereen die van de kust houdt een snaar raakt.' Monique Eskens, boekhandel De Drvkkery

'Anno 2021 vinden we het de normaalste zaak van de wereld om de hele aarde over te vliegen. Door dit boek herinner je je weer hoe bijzonder het vroeger was om twee weken weg te gaan. De boodschap is duidelijk: veel mensen willen groots en meeslepend leven, maar het geluk zit in kleine dingen.' - Erna Staal, Bibliotheek Gouda