Logo Schwob.nl - de mooiste vergeten klassiekers

Marcel Schwob
sticker De mooiste vergeten klassiekers
Carmen Laforet - De nieuwe vrouw

2021 | Orlando | € 24,99 | Gebonden, 204 blz. | Vertaald door Jacqueline Visscher

Carmen Laforet

De nieuwe vrouw (Orlando)

Boek

Spanje, jaren vijftig. Paulina besluit haar leven in eigen hand te nemen en zich los te maken van alle mannen van wie ze afhankelijk is. Op haar dertigste besluit ze te scheiden van haar man, haar affaire met haar minnaar te verbreken en een nieuw leven te beginnen in Madrid, als alleenstaande moeder met kind. Dankzij haar vastberadenheid en haar spirituele zoektocht slaagt Paulina erin de vrijheid te vinden die haar in staat stelt ‘een nieuwe vrouw’ te worden.

Carmen Laforet was haar tijd ver vooruit en vertelt in De nieuwe vrouw over de zoektocht van een vrouw die naar vrijheid smacht in een wereld waarin die haar volledig wordt ontzegd.

Biografie

een foto van schrijfster Carmen Laforet

Carmen Laforet (Barcelona 1921 – Madrid 2004) groeide op in Gran Cranaria. Ze debuteerde op haar drieëntwintigste met de roman Nada, waarvoor ze de Premio Nadal ontving. Laforet bereikte met Nada een cultstatus onder verschillende generaties, te vergelijken met die van De avonden in Nederland. Hoewel ze vanaf de jaren zeventig steeds meer afstand nam van de literaire wereld, werd ze begin deze eeuw internationaal herontdekt.

Meer informatie

Vertaler

Jacqueline Visscher heeft Spaanse taal en cultuur gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Sinds 2004 vertaalt ze romans uit het Spaans, aanvankelijk in combinatie met een docentschap aan genoemde universiteit en later voltijds. Inmiddels heeft ze ruim dertig werken vertaald, onder meer van Paola Kaufmann, Elia Barceló, Care Santos, Marcela Serrano (samen met Harriët Peteri) María Dueñas, Bernardo Fernández, Manuel Moyano, Santiago Pajares en Eva García Sáenz de Urturi.