Logo Schwob.nl - de mooiste vergeten klassiekers

Marcel Schwob
sticker De mooiste vergeten klassiekers
Irmgard Keun - Kind van alle landen

ISBN 9789048833412| 2016 | Lebowski| € 19,99 | Paperback, 208 blz. | Oorspronkelijk: Kind aller Länder (1938) | Vertaald door Marcel Misset

Irmgard Keun

Kind van alle landen (Lebowski)

Boek

In Kind van alle landen geeft Keun een stem aan de tienjarige Kully, die vlak voor WOII emigreert uit Duitsland. Haar vader, een drankzuchtige schrijver, verkeert permanent in geldnood en moet, nadat zijn boeken in Duitsland verboden zijn, zien rond te komen van de voorschotten van zijn buitenlandse uitgevers. Op zoek naar werk reist hij met zijn gezin dwars door Europa, via Oostende, Brussel, Praag en Parijs, naar New York. Op kinderlijk naïeve wijze doet Kully verslag van hun rusteloze emigrantenbestaan in het vooroorlogse Europa.

Biografie

Irmgard Keun (1905-1982) brak in 1931 door met Gigli, een van ons. Nadat haar boeken in Duitsland verboden werden, leefde ze in ballingschap in onder meer Oostende, waar ze een relatie kreeg met Joseph Roth, waarop Kind van alle landen gebaseerd is.