Logo Schwob.nl - de mooiste vergeten klassiekers

Marcel Schwob
sticker De mooiste vergeten klassiekers

Lenteprijsvraag!

Win een Schwob-boekenpakket met daarin de 7 lentetitels

Zeven prachtige titels in de lenteactie, lovende besprekingen in de media en een #voorstelweek waarin de Schwob Young Community een gezicht kreeg. Dat vieren we graag met jullie! En wel met een prijsvraag.

De opzet is simpel: we zoeken een Schwob- en seizoensgerelateerd woord. De letters van dat woord vind je door onderstaande (of klik 'lees verder') vragen te beantwoorden. Waar nu een ruitje (♦) staat is de letter die je nodig hebt. Alle vragen gaan over de lentetitels en de Schwob Young Community. Loop je vast? Neuzen op de site en in de bio’s van de Schwob Youngsters zal gegarandeerd helpen. 

Natuurlijk bestaat de prijs uit boeken! Een uitgebreid pakket met daarin de 7 lentetitels + extra's, denk aan oudere Schwob-titels

Het gezochte woord telt 15 letters en is een samenstelling

Mail je antwoord uiterlijk 12 juni naar m.de.groot@letterenfonds.nl


De vragen:

 

 1. In welk land zijn zowel Joëlle (@joellekoorneef), als Françoise (@deboekenplankvanfrank), als Suzanne (@books_of_su) geïnteresseerd? *♦*** (2e letter van de 5)

 2. De bruiloft van Dorothy West draait om de bruiloft van Shelby, maar een deel van haar familie is niet blij met haar partnerkeuze, want hij is wit en een **********♦* (11e letter van de 12)

 3. Een beroemd schrijfster noteerde in haar dagboeken jaloers te zijn op Katherine Mansfield haar schrijven. Wie? ******** ***♦* (12e letter van de 8+5)

 4. Verschillende leden van de Schwob Young Community werken in boekhandels of bibliotheken, zoals Claudine (@reading_in_amsterdam), Esmé (@readfever) en Maartje (@boekentip). Deze laatste werkt bij Boekhandel ***♦***** (4e letter van de 9)

 5. Sartre noemde hem een existentialist, maar Alexandra de Vos neigde in de Standaard naar 'realist', met een ‘fijnzinnige maar rechttoe rechtaan stijl’. Wie is deze Duitse auteur? **** ***** ******♦ (16e letter van de 4+5+7)

 6. Wensboeken die op je wachten, wie kent het niet? Elisa (@bookw.ormed) heeft *♦** ****** (2e letter van de 4+6) van Maria Judite de Carvalho op haar lijstje staan, Joseph Conrad wacht op Marie-Christine (@tina_en_dewalvis), net zoals De ontraadselaar van Pessoa op Floor (@tussendeboeken) en Wittgensteins minnares van ***** ****♦** (10e letter van de 5+7) staat op de leeswenslijst op Wendy van @wendyandthebooks

 7. Wie vertaalde de lentetitel die door NRC met een vijfsterrenrecensie werd bekroond, een memoir vol familieherinneringen, oorlog en ontmoetingen met vissen? ***** *♦ ****** (7e letter van de 5+2+5) 

 8. Jonathan (@verloreninvertaling) Daphne (@laissez_laire) en Lianne (@fromreverietoreview) kijken dankzij Schwob over grenzen heen, houden contact met de wereld en verbreden hun ***♦*** (4e letter van de 7)

 9. Onder welke naam presenteert de coach van de Schwob Young Community zich online? @**********♦** (11e letter van de 13)

 10. Welke essayist en literair criticus die stierf aan het begin van WOII was zeer positief over lentetitel Een mens valt uit Duitsland? ***** *** *♦*** (11e letter van de 5+3+5)

 11. Suzanne Peet (@suusreadsbooks) en Céline (@celine_canon) lezen regelmatig in een andere taal dan het Nederlands, namelijk in het Engels en het ****♦ (5e letter van de 5)

 12. ‘Een roman die de perfectie benadert,’ aldus VPRO Boekengids over Onlusten van J.G. Farrell. De plaats van handeling in deze roman is een majestueus ***♦* (4e letter van de 5)

 13. Sien van @studiowoolf ging op vakantie naar Griekenland door Drie zomers te lezen, dat werd vertaald door: *♦** ******** (2e letter van de 4+8)

 14. Het is groen, het zwemt en het eet kinderen: over welk dier uit Ngando van Paul Lomami Tshibamba gaat dit? Een ♦******* (1e letter van de 8)

Samenvatting: We zoeken een samenstelling van 15 letters, Schwob- en seizoensgerelateerd. Het getal tussen haakjes is het aantal letters van het antwoord, het ruitje (♦) is de letter die je nodig hebt.